Articulatia glenohumerala, Anatomia umarului


articulatia glenohumerala picioarele se umflă și toate articulațiile doare

LinkedIn Anatomia umarului Articulatia scapulo-humerala este articulatia de la nivelul umarului, care reprezinta jonctiunea intre membrul superior si trunchi. Este o articulatie foarte flexibila ce permite miscari de mare amplitudinte a bratelor in toate directiile. Acesta prezinta in partea mediala o suprafata articulara convexa, neteda prin care se articulatia glenohumerala cu cavitatea glenoida a scapulei, cu forma ovalara, concava, cu axul mare vertical. In luxatiile umarului, labrumul este desprins odata cu capsula articulara si cu periostul, capul humeral intr-un buzunar format, anterior, din capsula si muschi si posterior de scapula.

Bine ați venit la Scribd!

In luxatiile recidivante de umar, labrumul impreuna cu capsula articulatia glenohumerala se reinsera la marginea cavitatii glenoide. Articulatia este unita cu ajutorul capsulei articulare, care este un manson cilindric, fibros, lax, situat in jurul capetelor osoase, asigurand libertatea necesara miscarilor si indepartarea suprafetelor articulare cu cca 20 de mm. Este formata din fibre superficiale longitudinale si circulare mai profunde.

  • Articulatia Glenohumerala
  • Tratamentul celei de a treia etape a artrozei
  • Artrita glenohumerala
  • Anatomia umarului. Articulatia scapulo-humerala. Totul despre

Capsula porneste de la nivelul scapulei si se insera pe capul humerusului, astfel incat cei doi tuberculi humerali raman in afara cavitatii articulare.

Partea inferioara a capsulei este subtire si laxa, aceasta zona generand o incidenta crescuta a luxatiilor antero-inferioare de umar.

articulatia glenohumerala mijloace pentru ligamentele articulației genunchiului

Deasupra capsulei se gaseste muschiul supraspinos, anterior muschiul subscapular, posterior muschii infraspinos si rotund mic. Practic in jurul ei se gaseste coafa rotatorie.

articulatia glenohumerala disc de reparație a cartilajelor

Capsula articulara este strabatuta de capul lung al muschiului biceps brahial, care trece prin articulatie si se insera pe scapula. În articulația scapulotoracică, scapula se mișcă peste cușca toracică și dințatul anterior.

articulatia glenohumerala tratamentul aertal al artrozei

Ea este sprijinită de claviculă, de trapez, romboid, ridicător al scapulei și dințat anterior. Unghiul inferior al scapulei normal ajunge până la D7. Cu toate acestea, scapula este o structură mobilă, variată în poziții și permite multe mișcări din articulația scapulotoracică. Ca mișcări, scapula poate fi ridicată sau coborâtă max 12 cm. Trebuie avut în vedere că ridicarea umărului este o mișcare pur scapulotoracică și trebuie distinsă de ridicarea brațului.

Meniu de navigare

Cel din urmă termen este mai degrabă popular, dar se traduce prin abducție sau flexie. Scapula poate fi rotată medial sau lateral și rotată în jurul peretelui toracic. De asemenea poate fi înclinata sus și jos.

  • ARTICULAȚIA GLENOHUMERALĂ: FUNCȚII, ANATOMIE, PLANURI ȘI AXE - ŞTIINŢĂ
  • Dureri ascuțite ascuțite la genunchi
  • Anatomia umarului
  • Medical Market - Umărul, aspecte de anatomie și biomecanică

Mișcările scapulei iliopsoas bursitis icd 10 posibile dacă există libertate în articulațiile acromioclaviculare și sternoclaviculare si între scapulă și peretele toracic. Cauza comună a durerilor de umăr este spondiloza cervicală, la fel cum de la nivel lombar radăcinile nervoase iritate provoacă durere la nivelul șoldului.

Los 6 tipos de articulaciones: anatomía humana para artistas