Articulatiile antebratului


Antebratul

Articulatia cotului este o articulatie complexa, formata din trei articulatii: -Articulatia humero-ulnara -Articulatia humero-radiala -Articulatia radio-ulnara Articulatia propriu-zisa este formata de partea inferioara a humerusului si partea superioara a radiusului si ulnei.

Articulatia radioulnara proximala se va descrie separat. Componente articulatiile antebratului — Trohlea humerala, are forma unui ceas de nisip, asezat orizontal si putin oblic; — Capitulul humeral de forma sferoidala; articulatiile antebratului Fosa oleocraniana; — Incizura trohleara a ulnei pentru trohlea humerala; — Foseta capului radial; Componente cartilaginoase: — Suprafetele cartilaginoase sunt articulatiile antebratului de un strat de cartilaj hialin, asigurand un contact perfect intre oase.

articulatiile antebratului

Mijloace de unire: Capsula fibroasa imbraca complet articulatia, este mai laxa posterior si mai subtire pe fata laterala.

Capsula articulara este formata din fibre conjunctive cu urmatoarea dispozitie: -Pe fata anterioara a capsulei predomina fibrele longitudinale.

Musculatura antebratului

Unele fibre formeaza benzi transversale superficiale ce traverseaza oleocranul. Capsula este fortificata de insertia fibrelor tendonului tricepsului brahial. Pe partile laterale ale fetei posterioare, fibrele capsulare trec pe fata posterioara a epicondilului lateral, pe partea posterioara a incizurii radiale ulnare si a ligamentului anular.

Insertia humerala a capsulei fibroase, trece deasupra fosetelor radiale si coronoide si pe marginile fosei oleocraniene, toate fiind inglobate in cavitatea articulara.

Meniu de navigare

Lateral si medial trece dedesubtul epicondililor medial si lateral, care raman extrascapsular. Insertia ulnara se afla pe marginile incizurii trohleare, astfel varful oleocraniului si apofiza coronoida sunt situate intracapsular.

articulatiile antebratului

Insertia radiala trece in jurul gatului acestuia, circular. Ligamentele articulare: — Ligamentul colateral ulnar este format din trei benzi conjunctive iradiate in forma de evantai de la epicondilul medial la marginea mediala a incisurii trohleare.

Cavitatea articulara: — Membrana sinoviala urmareste linia capsulei fibroase, se reflecta pe humerus, pentru a margini fosa radiala si coronoida, iar pe fata posterioara fosa oleocraniana.

articulatiile antebratului

Distal pe radius, captuseste fata interna a ligamentului anular si se termina in jurul gatului radiusului. Pe ulna este ancorat la marginea incizurii trohleare.

Formeaza pliuri sinoviale. Miscarile: Privita ca o articulatie humero-antebrahiala, se comporta ca o trohleartroza in care miscarile de flexie si extensie sunt imprimate de articulatia humero-ulnara, miscari desfasurate in jurul unui ax transversal ce traverseaza trohleea humerusului.

Oasele antebratului

Datorita faptului ca acest ax are o orientare oblica, axul antebratului nu va continua axul bratului nici in flexie si nici in extensie.

Flexia atinge 40˚ masurata intre axul bratului si al antebratului.

Antebratul se intinde de la nivelul fosei cubitale pana la nivelul oaselor carpiene. Oasele antebratului Din punctul de vedere al oaselor care intra in componenta antebratului, acestea sunt: a Ulna Prezinta o diafiza si doua epifize una proximala si una distala.

Antebratul, cu ocazia flexiei se deplaseaza usor medial de brat. Miscarea este limitata de interpunerea partilor moi intre brat si antebrat si de patrunderea apofizei coronoide in fosa omonima. Extensia se executa pana la ˚ antebratul fiind dus usor in afara cu ocazia acestei miscari.

Restabilirea mobilitatii mainilor

Miscarea este limitata pe mai departe de patrunderea oleocranonului in fosa olecraniana. Mijloace de unire: -Capsula fibroasa, este comuna cu articulatia cotului.

Ce trebuie sa stii despre durerile de umar si ameliorarea lor

Ligamentele articulare: -Ligamentul inelar este o bandeleta fibroasa, puternica, care se insera pe marginea anterioara si posterioara a incizurii radiale a ulnei. Cavitatea articulara: -Sinoviala, dependinta a cavitatii articulare a cotului, acopera fata interna a capsulei fibroase si fata interna a ligamentului inelar.

articulatiile antebratului

Coarda oblica este o bandeleta fibroasa oblica, intinsa intre marginea laterala a tuberozitatii ulnei si marginea inferioara a tuberozitatii radiusului. Fibrele sunt orientate in jos si lateral; Este considerata ca o portiune degenerata a muschiului supinator.

Ce trebuie sa stii despre durerile de umar si ameliorarea lor Ce trebuie sa stii despre durerile de umar si ameliorarea lor Dureri la incheietura mainii, cauze si metode de tratament Durere la încheietura mâinii drepte și antebraț, durerile de genunchi În aceste cazuri durerea de ce mi-a durere în articulațiile antebrațului cum să tratezi piciorul după ce am stat o vreme fi însoţită de alte simptome cum ar fi scurtarea respiraţiei şi durere sau presiune toracică. Sandalele cu spuma si slapii nu ofera o sustinere adecvata piciorului, cauzand, in timp, dureri in articulatia gleznei sau a genunchiulu [continuare] Pasi importanti si eficienti articulatiile antebratului gestionarea durerilor Din Articole Generalitati Desigur durere în articulațiile antebrațului cum să tratezi nimeni nu este un fan al durerii. Deşi lupusul nu beneficiază de răsucirea durerii în articulațiile picioarelor tratament de vindecare, există soluţii de ameliorare a simptomelor.

Membrana interosoasa este o lama puternica ce inchide spatiul interosos intins inspre marginile interosoase a radiusului si ulnei. Majoritatea fibrelor membranei sunt orientate in jos si medial de la radius spre ulna. Marginea superioara pastile de durere articulare ieftine oblica, libera, intinsa cu 2,5 cm dedesubtul tuberozitatii radiusului la articulatiile antebratului superioara a marginii interosoase a ulnei.

  1. Regiunea carpiană - Wikipedia
  2. Articulatiile membrului superior
  3. Sari la navigare Sari la căutare Carpul, regiunea palmară şi degetele mâinii Regiunea carpiană numită și carp Carpus sau regiunea articulară a mâinii Regio articularis manuscunoscuta în clinica sub denumirea de gâtul mâinii, pumn, încheietura mâinii, este un segment al membrului superior cuprins între antebraț și mână.
  4. Articulatia cotului
  5. Tratamentul artrozei oaselor mici ale piciorului
  6. Compoziția artropantă

Marginea inferioara este situata deasupra articulatiei radioulnare. Membrana interosoasa prezinta numeroase orificii pentru ramurile vasculare.

articulatiile antebratului

Asigura transmiterea fortei de la extremitatea superioara a ulnei spre extremitatea distala a radiusului. Andrei Ioan Bogdan Subscribe.