Plasmoterapie articulară


Gonartroza este rezultatul unui dezechilibru funcțional între rezistența structurilor articulare și tensiunile exercitate asupra lor.

Sergiu Burlea: gonartroza (artroza genunchiului) – diagnostic și tratamente

Diagnosticul gonartrozei Pentru a diagnostica gonartroza, specialistul traumatolog-ortoped va efectua un examen clinic complet, evaluând mobilitatea genunchiului şi axarea membrului inferior. Pentru confirmarea diagnosticului, va fi solicitată efectuarea unei radiografii a genunchiului, pentru a vedea dacă există modificări ale articulației sau dacă există malformații congenitale.

Testele de laborator nu pot identifica prezența gonartrozei, dar pot fi utilizate pentru a exclude alte probleme, cum ar fi infecția sau guta, care pot provoca de asemenea dureri de genunchi.

  1. Plasmoterapia, secretul tineretii! | Noutati | Ozonoterapie Timisoara | Clinica Medozon
  2. Tag: Terapia PRP, Plasmoterapie în tratamentul artrozei
  3. Plasmoterapie articulară, Eficiența procedurii de plasmolifiere a articulațiilor genunchiului
  4. Terapii non-medicamentoase Pentru a preveni agravarea, trebuie avute in vedere niste reguli stricte, care va vor ajuta pe termen lung.
  5. medicala-sem-2 Plasmoterapie articulară

Collins distinge 4 stadii de evoluție: I ,II, III, IV, în care sunt caracteristice schimbările degenerative ale cartilajului, capsulei și sinoviei, apariției tratamentul cu artroza burdenko în stadiile avansate. Evoluția gonartrozei Sergiu Burlea ortoped-traumatolog În faza incipientă a gonartrozei apare uzarea şi subțierea cartilajului articular şi, implicit, durerea.

plasmoterapie articulară

Plasmoterapie articulară perioada favorabilă pentru a interveni medical asupra acestei boli. Odată cu avansarea ei oasele încep să se macine şi pierd contactul direct unul cu celălalt în timpul mişcării genunchiului. În fazele avansate ale bolii cartilajul articular nu mai protejează oasele articulaţiei. Cartilajul articular este atât de uzat încât nu mai acoperă şi nu mai protejează capetele osoase ale articulaţiei.

Movial Plus aduce sănătatea articulațiilor

El dispare, oasele sunt măcinate, iar genunchiul îşi pierde alinierea fiziologică, creînd condiţii pentru dezvoltarea osteofitelor, care deteorează structura articulaţiei şi fac în cele din urmă că ele să-şi piardă alinierea fiziologică caracteristică Valgus si Varusiar articulaţia se deformează. La această etapă se determină invaliditatea, iar persoana foloseşte dispozitive pentru mers.

Plasmoterapie în tratamentul artrozei

Doar tratamentul chirurgical poate elimina durerea şi corecta deformarea piciorului. Investigaţiile radioimagistice şi de laborator În vederea confirmării diagnosticului sau în cazul în care gonartroza este într-un stadiu avansat, medicul traumatolog-ortoped poate recurge la examinarea genunchiului cu ajutorul computerului tomograf sau a rezonanţei magnetice RMN.

Acestea vor oferi o imagine completă a structurii articulaţiei afectate şi astfel medicul poate plasmoterapie articulară tratamentul gonartrozei chirurgical sau nechirurgical. Tratamentul gonartrozei Gonartroza nu se vindecă de la sine. De aceea este important ca pacientul plasmoterapie articulară se prezinte la medicul ortoped odată cu apariţia primului simptom — durerea.

Tratamentul aplicat în primele faze de dezvoltare ale bolii sporeşte şansele ca articulaţia să-şi păstreze integritatea şi funcţionalitatea pentru ani de zile.

Trebuie să ştim, că patologia va progresa, însă tratamentul, început în primele stadii ale maladiei, vor îndepărta în timp apariția invalidării.

plasmoterapie articulară

Crescând greutatea corpului cu 5 kg, plasmoterapie articulară pe genunchi creşte cu 15 kg, astfel sporesc şi şansele de a dezvolta gonartroza. Sporturile de impact şi alergarea trebuie evitate. Spre exemplu, alergarea jogging poate fi înlocuită cu înotul sau ciclismul, acestea fiind activităţi, care solicită mai puţin implicarea genunchiul.

plasmoterapie articulară

Tratamentul chirurgical Atunci când gonartroza nu răspunde la tratamentul nechirurgical sau se prezintă într-un stadiu avansat, se recomandă intervenţia chirurgicală.

În funcţie de stadiul bolii şi de leziunile existente la nivelul cartilajului articular, aceasta poate fi de mai multe feluri: Osteotomiile de reaxare, Artroscopiile, Sinovectomie. Artroplastia totală de genunchi — este intervenţia chirurgicală sigură şi eficientă pentru eliminarea durerii, corectarea deformării piciorului şi care facilitează reluarea activităţilor obişnuite.

plasmoterapie articulară